Èxit de participació a la Jornada “Com afrontem la càrrega mental femenina”

10/03/2022
MIFAS

L’objectiu de la jornada ha estat fer visible una situació que pateixen el 71% de les dones.

Aquest matí, i amb motiu del Dia de la Dona, MIFAS ha celebrat la Jornada “Com afrontem la càrrega mental femenina”, a l’auditori Centre Cívic Ter de Girona i a càrrec de la ponent Sònia Méndez.

L’objectiu de la jornada ha estat donar visibilitat a una situació que pateixen el 71% de les dones, que es viu en silenci i que comporta un esgotament mental que pot desencadenar problemes per a la nostra salut i benestar, com trastorns adaptatius, ansietat, depressió o malalties psicosomàtiques.

Anna M. Guillén, vicepresidenta de l’Associació MIFAS ha estat l’encarregada d’inaugurar l’acte i passar la paraula a la ponent Sònia Méndez, especialista en gestió de conflictes i intel·ligència emocional.

Durant la seva exposició, Sònia Méndez ha reflexionat sobre el rol femení en l’àmbit social, professional i de criança, incidint en l’exigència i la càrrega mental que pateixen sobretot les dones. Dones que sempre estan en estat d’alerta i pensant constantment en planificar i organitzar els assumptes tant personals, familiars com laborals.

Ha compartit amb totes les assistents la quantitat d’esforç mental que suposa processar tota aquesta informació, prendre decisions i executar les tasques per aconseguir un resultat en concret. Una motxilla de pensaments, recordatoris i temes pendents relacionats amb la feina, la casa, els fills i filles, la família, els amics.... que de vegades les dones no són conscients que la carreguen. A més, Méndez ha incidit amb l’autoexigència, la influència dels cànons de bellesa i la síndrome de la impostora que genera una baixa autoestima. 

Durant la seva exposició, ha explicat tot un seguit d’eines i recursos i ha fet un exercici in situ per prendre consciència d’aquesta situació i aprendre com aconseguir un major benestar físic i emocional.

La celebració d’aquesta jornada ha estat possible gràcies als recursos que destinen els Centres Especials de Treball, GiroPark, Tafidi i Basedi als serveis socials i assistencials propis de l’entitat. Els CETs de MIFAS, a més, generen llocs de treball per a persones amb discapacitat, física, orgànica i sensorial i destinen part dels seus ingressos a serveis específics per a la inserció social i laboral del col·lectiu. 

Comentaris