Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda podran circular dins les Zones de Baixes Emissions

17/12/2019
MIFAS

A partir del 16 de desembre, les persones amb mobilitat reduïda ja siguin el conductor o ocupant del vehicle, podran registrar-se per tenir l’exempció de la restricció i circular sense l’etiqueta de la DGT dins les zones de baixes emissions.


FONT: ECOM

El proper 1 de gener s’aplicarà de manera permanent la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE) per reduir la contaminació i preservar la salut de la ciutadania mitjançant la creació d’una àrea de protecció de l’atmosfera. Aquesta mesura, suposarà la prohibició de circular de dilluns a divendres, de 7 h a 20 h.

Des d’ECOM, s’ha aconseguit portar aquesta demanda i que finalment els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i el transport col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda quedin exempts de les restriccions, i plantejant mesures que permetin avançar cap a una mobilitat més sostenible i que tinguin en compte al nostre col·lectiu.

Les persones que vulguin registrar el seu vehicle hauran de tenir una discapacitat igual o superior al 33% i si el titular de la targeta acreditativa de la discapacitat és menor d’edat o una persona tutelada, el titular del vehicle pel qual se sol·licita l’autorització (pare, mare o tutor) haurà de presentar la documentació acreditativa. A més només s’admetrà una petició per sol·licitant, encara que sigui titular de més d’un vehicle.

Pel que fa al transport col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda també hauran d’estar registrats a la DGT, en aquest cas amb la classificació per criteris d’utilització corresponents als transports PRM.

El registre d’autoritzacions de les ZBE és podrà fer on line (a través del web http://www.zbe.barcelona) i presencialment a les següents oficines:

- Oficina d’atenció al ciutadà de l’AMB Zona Franca (Carrer 62, número 16-18)

- Oficina d’atenció al ciutadà de Sant Feliu de Llobregat (Plaça de la Vila 1)

- Oficina d’atenció al ciutadà de Sant Joan Despí (Camí del Mig 9)

També per correu postal, emplenant la sol·licitud del web, imprimint-ne una còpia, signant-la i enviant-la a: Registre d’autoritzacions ZBE Àrea Metropolitana de Barcelona C.62, número 16-18 Zona Franca.

Més informació: https://zberegistre.ambmobilitat.cat/ca/VPMR

Comentaris