Els usuaris dels Centres Assistencials de MIFAS fan vela adaptada gràcies a la FCVS

01/10/2015

Aquest estiu, un total de 88 persones usuàries dels centres assistencials de MIFAS han fet vela adaptada gràcies a la Federació Catalana de Voluntariat Social.

En concret, la FCVS va atorgar el premi de la Fundació Antoni Serra Santamans, a MIFAS, pel seu projecte de Promoció de l’Esport Adaptat en els Centres de Dia de l’entitat.

Així doncs, i organitzats en grups, els usuaris dels centres han practicat la vela adaptada a l’Escola de Vela d’ El Club Nàutic l’Escala, centre esportiu que disposa d’unes instal·lacions accessibles i adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

L’objectiu d’aquestes sortides és promoure la pràctica de l’esport com a eina de readaptació funcional i normalització social, a més que permet el  manteniment físic de les persones amb mobilitat reduïda. Es treballa la coordinació manual, la capacitat d’orientació, el treball en equip, la rapidesa en la presa de decisions, entre d’altres. A més, la pràctica de la vela adaptada permet als usuaris viure una experiència a l’aire lliure, de moviment i de sensació de llibertat.

Per dur a terme les sortides, s’ha comptat amb la participació de 4 voluntaris que han donat suport i acompanyament durant tota l’activitat.

       

Comentaris