Els controladors de la zona blava de Salt fan tasques d’Atenció Ciutadana durant el confinament

06/05/2020
MIFAS

La tasca d’informació ciutadana es fa de dilluns a diumenge en dues franges horàries amb l’objectiu de fer complir les mesures sanitàries decretades pel coronavirus.

L’Ajuntament de Salt i MIFAS han arribat a un acord perquè els treballadors de l’entitat que controlen la zona blava de Salt facin tasques d'Atenció Ciutadana amb dependència de la Policia Municipal del municipi, mentre duri el confinament pel coronavirus.

El passat 16 de març, l’Ajuntament de Salt va suspendre el funcionament de la zona blava d’aparcament després que el Govern Espanyol decretés l’estat d’alarma. Des d’aquesta data 8 controladors de la zona blava que gestiona MIFAS, tots amb discapacitat física, van veure com la seva feina quedava aturada. Una pausa que ha durat un mes i mig i que malgrat la situació, i amb la voluntat d’evitar la pèrdua de capacitat econòmica dels treballadors, MIFAS no ha aplicat cap ERTO i ha mantingut el sou de tota la plantilla malgrat reduir els seus ingressos més d’un 90%.

Així doncs, l’Ajuntament de Salt i MIFAS han acordat modificar temporalment la prestació dels serveis d’inspecció, control, recaptació i comptatge de les zones d’estacionament regulat (Zona Blava). Amb aquesta modificació, els controladors de les zones regulades, presten serveis d’informació i prevenció de contagis a la ciutadania relacionats amb l’estat d’alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març,  pel COVID-19. La modificació del servei es va iniciar el dia 1 de maig de 2020,  i continuarà fins que es reprengui el funcionament de la zona blava en la seva normalitat.

Aquestes noves funcions es fan de dilluns a diumenge en dues franges horàries per acompanyar i donar suport a la ciutadania i fer complir les mesures sanitàries decretades pel coronavirus.

Des que es va decretar l’Estat d’alarma, totes les concessions de zona Blava van quedar suspeses, i els vehicles han quedat aturats i sense rotació des de fa gairebé dos mesos. Amb l’inici de la desescalada, i amb les progressives obertures dels comerços es fa necessari que torni haver-hi rotació de vehicles. Des de MIFAS es mostren optimistes ja que, ja han rebut notificacions de diferents municipis, que a partir de l’11 de maig, s’iniciaran diverses zones d’estacionament regulat de diferents municipis. Ja està confirmada la de Banyoles.

Informació addicional

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

15:37