El Tren d'Alta Velocitat (AVE)

17/01/2013

Per fi! Després de molt de temps esperant-lo, ja el tenim aquí. El Tren d’Alta Velocitat (AVE), semblava que no arribaria mai.

La pregunta que ens hem fet tots els usuaris que anem amb cadira de rodes és: hi haurà les infraestructures necessàries que garanteixin la nostra accessibilitat i la nostra mobilitat? En una visita guiada que m’han organitzat, he pogut comprovar-ho i heus aquí l’anàlisi que n’he fet.

Anem pas a pas. Si vols utilitzar-ho (i necessites ajuda) has de poder arribar a l’Estació uns 40 minuts (aprox.) abans de la sortida del tren i passar primer pel departament d’Atenció al Client, per tal d’avisar els serveis d’Atendo que t’ajudaran a pujar al tren. Quan ja et disposis a anar fins a l’andana corresponent, agafa l’ascensor de l’Estació de l’AVE fins a la planta “-1” on passareu el control de bitllets i una vegada complert aquest tràmit, has d’agafar un altre ascensor fins a la planta “-4” i ja hi haureu arribat.

Un cop a l’andana, el treballador d’Atendo et posarà la plataforma elevadora (si vas en cadira) i podràs accedir al vagó. El seient reservat té al davant una tauleta per a un ús del tot personal. El lavabo està perfectament adaptat i, a més, es troba just al costat del vagó restaurant.

En definitiva, en què hi hem guanyat? A nivell d’autonomia res, perquè el vagó i l’andana segueixen estant a diferents alçades. No obstant això, el que sí és realment important i cal destacar és que ara no estem obligats a trucar el dia abans de viatjar per demanar el personal d’Atendo, així com també el fet d’haver pogut recuperar aquest servei mitja hora abans de sortir. Per cert, i abans que me n’oblidi...hi hem guanyat, sobretot, en comoditat i temps!

Anna Ma. Guillén, Secretària de l’Associació MIFAS.

 

Comentaris