El projecte Teixint-E-Cures millora les condicions laborals de les persones curadores i garanteix una atenció de qualitat
Mifas hi col·labora a través de la intercooperació amb altres entitats, que ofereixen serveis comunitaris, visibilitzen el sector de les cures i garanteixen els drets laborals de les persones treballadores.
El projecte Teixint-E-Cures es consolida com una iniciativa de intercooperació pionera per transformar el sector de les cures a domicili, amb un enfocament feminista, inclusiu i sostenible.
Coordinat per sis entitats de l’economia social i solidària, el projecte busca millorar les condicions laborals de les persones curadores, majoritàriament dones migrades, i garantir una atenció de qualitat per a les persones dependents del territori.
La iniciativa entra, enguany, en la seva segona fase, amb l’objectiu d’ampliar la xarxa de nodes de cures en municipis rurals i de difícil cobertura com Canovelles, Vilafant, Ripoll. Està previst crear sis nous centres d’actuació i deu llocs de treball cooperatiu, contribuint així a la professionalització del sector i a l’arrelament territorial.
El projecte també incorpora formacions acreditades pel SOC, suport legal per a processos d’arrelament, programes d’acreditació d’experiència professional i accions específiques per a persones dissidents de gènere. A més, s’hi integra un pla de transformació digital i un sistema d’avaluació mitjançant el Balanç del Bé Comú, per mesurar l’impacte social i ambiental.
Les entitats impulsores – Hèstia Benestar, Avancem Santa Clara, ASOCOLGI, Som Provisionals i Mifas – col·laboren des de la intercooperació per oferir serveis comunitaris, visibilitzar les cures i garantir drets laborals a les persones treballadores.
Teixint-E-Cures és més que un projecte
“És una aliança transformadora per posar les cures al centre de la vida i de l’economia, des de la justícia social, la sostenibilitat i l’equitat", afirmen les entitats promotores.
Amb aquesta iniciativa, les entitats busquen enfortir el sector de les cures, trencar la bretxa de gènere i digital, i generar nous models d’ocupació digna en àmbits vulnerables i essencials per a la cohesió social i el benestar col·lectiu.
Comentaris