El Museu d’Art de Girona exposarà obres en relleu per a persones amb discapacitat visual

07/07/2016

“Hoy toca el Prado”, iniciativa per acostar obres de la pinacoteca del Prado a persones amb discapacitat visual, es presenta al Museu d’Art de Girona el proper 15 de juliol i estarà oberta fins el 2 d’octubre.

El Museu Nacional del Prado, l’any 2015, va apostar pel projecte “Hoy toca el Prado”, una iniciativa que compta amb el patrimoni de la Fundación AXA, benefactor del Museu des de 1999, i la col·laboració de l’ONCE.  “Hoy toca el Prado” acosta algunes de les principals obres de la  pinacoteca a persones amb algun tipus de discapacitat visual amb una exposició molt singular, on mitjançant imatges amb relleu, d’una selecció d’obres d’art dels diferents gèneres dels que disposa, poden ser tocades amb les mans. Les sis obres escollides per a la nostra són:

El para-sol (Goya), La forja de Vulcà (Velázquez), Noli me tangere (Correggio), La Gioconda (taller del Leonardo Da Vinci), El cavaller de la mà al pit (El Greco) i Bodegó amb carxofes, flors y recipients de vidre (Van der Hamen).

Aquesta col·lecció amb les sis reproduccions accessibles és itinerant i s’inaugura al Museu d’Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12) el dia 15 de juliol a les 13:00h i estarà oberta fins el 2 d’octubre.

Comentaris