El Grup MIFAS es queda sense equip de bàsquet en cadira de rodes

03/12/2015

El Grup MIFAS s’ha quedat sense el seu equip de bàsquet en cadira de rodes, el Válida sin barreras CB MIFAS.

Els motius han estat diversos, entre ells, lesions d’alguns jugadors, motius personals i/o professionals que han fet que la plantilla hagi quedat reduïda amb només 5 jugadors.

Ja fa uns quants anys que el club pateix la falta de noves incorporacions a l’equip, és per aquest motiu que la direcció, des de l’any 2013, ha pres tot un seguit de mesures per mirar de pal·liar aquesta situació.

L’any 2013 i, després de tenir la seu de l’equip a la població de Castelló d’Empúries durant 16 anys, la direcció del Club va decidir traslladar-se a la ciutat de Girona amb l’objectiu de trobar més jugadors i rejovenir la plantilla.  En concret, i gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de Girona, la seu de l’equip és el Pavelló de Fontajau on s’hi realitzen els entrenaments i els partits locals.

Dues temporades més tard, però, el club no ha aconseguit formar una plantilla sòlida i estable i s’ha vist obligat a abandonar les competicions de la Lliga Espanyola i la Lliga Catalana 2015-16 malgrat haver fet les inscripcions i els pagaments corresponents, fet que evidencia que la voluntat del club era continuar.

Aquesta pausa, s’espera que sigui temporal i només per aquesta temporada, tant és així, que els jugadors actius de l’equip continuen fent els seus entrenaments habituals.  Així doncs, el CB MIFAS no competirà però sí que seguirà amb el seu projecte esportiu.

També, des de l’entitat i el passat mes de setembre, l’Associació MIFAS va crear una Escola d’Esport Adaptat per a nens i nenes amb discapacitat física amb l’objectiu, per una banda, d’oferir la possibilitat de fer esport adaptat, als infants i per a l’altra, fer cantera per l’equip de bàsquet. Actualment, l’escola compta amb 3 nens amb discapacitat que practiquen diversos esports, entre ells el bàsquet en cadira de rodes.

L’entitat vol agrair molt sincerament les col·laboracions rebudes per part dels seus col·laboradors, entre ells l’empresa Válida sin barreras, patrocinador oficial de l’equip i que comparteix amb MIFAS el mateix objectiu: impulsar accions que millorin la qualitat de vida de  les persones amb discapacitat.  També a l’Ortopèdia Soler, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona que cada any col·laboren amb el  manteniment de l’equip.

Comentaris