El concurs de zona blava a Girona posa en perill MIFAS

01/08/2013

Per punts, l'entitat sense ànim de lucre perdria el contracte, a favor d'una gran empresa.

L'entitat qüestiona els barems, se sent traïda i diu que això podria obligar a tancar serveis socials.

El concurs pel nou contracte de la gestió de les zones blaves a Girona podria suposar un daltabaix econòmic per a Mifas, que es podria veure abocada a retallar diversos serveis socials per continuar sent viable. L'Ajuntament va obrir dimarts les pliques. Per punts, la guanyadora és l'empresa SABA. Si es confirma la nova concessió, suposaria que Mifas perdria el contracte després de més d'un decenni gestionant-lo, a través de la seva empresa Giropark.

El president de Mifas, Pere Tubert, va qüestionar ahir els barems utilitzats pel consistori: “S'ha prioritzat el tema econòmic per damunt dels tècnics, i l'aspecte social i territorial.” Tubert diu que seguint el grup ha fet diverses inversions tecnològiques per oferir el servei que vol l'Ajuntament com a smart city. El president de l'entitat se sent “traït”.

En el cas que finalment Mifas perdés el contracte es perdrien els llocs de treball directes del servei, però també podrien resultar “greument afectats” altres serveis socials que realitza Mifas i que depenen dels ingressos de la gestió de la zona blava de Girona.

Tubert defensa la trajectòria del grup que presideix: “ Mifas fa 34 anys que treballa amb eficiència i un comportament irreprotxable a les comarques gironines, trencant barreres socials per a les persones amb discapacitats. Ara ens sentim maltractats”, assegura.

Tot i que hagi guanyat per punts, però, SABA ha de justificar una sèrie de temes econòmics relacionats amb la seva oferta abans que li sigui oficialment adjudicat el contracte. Aquest va ser l'argument que va donar l'alcalde, Carles Puigdemont, a Tubert per tranquil•litzar-lo, en una reunió que van mantenir ahir a la tarda. Segons ha explicat el president de Mifas, Puigdemont li va dir que era conscient del problema, i li va assegurar que s'ho mirarien.

Tubert no descarta prendre “decisions de tipus personal” en el cas que Mifas perdi el contracte, perquè diu que se sent “responsable d'haver confiat en la paraula dels responsables municipals”. El grup Mifas té actualment 330 treballadors.

Comentaris