El centre ocupacional de MIFAS de Riudellots de la Selva fa 16 anys

13/12/2013

Avui fa 16 anys que s'inaugurava el Centre Ocupacional de MIFAS de Riudellots de la Selva. La seva creació servia per cobrir el gran buit que hi havia de centres diürns per a persones amb discapacitat física a les comarques gironines.

Aquest va ser el segon centre que va posar en marxa MIFAS després que l’any 1991 es posés en funcionament la residència al centre de Girona amb una capacitat per a 9 persones.

El lloc escollit fou Riudellots de la Selva gràcies a la concessió d’un terreny municipal per a 25 anys. L’objectiu del centre era que fos ampli, amb zones verdes i amb múltiples possibilitats per a la realització d’activitats d’oci, esportives i ocupacionals.

Donada la gran demanda i per tal de disposar de més espai i millorar la qualitat del servei, l’any 2003 es va portar a terme l’ampliació del centre amb la construcció d’una nau adjacent.

A dia d'avui, s'atenen a 65 usuaris en un servei d’atenció diürna que vetlla per la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat física. L’objectiu del centre és estimular i potenciar el desenvolupament de la persona i potenciar les capacitats i els hàbits laborals.

A més, el centre ofereix tot tipus d’activitats com ara hort i jardineria, musicoteràpia, teràpia assistida amb animals, entre altres així com activitats prelaborals consistents en realitzar muntatges i manipulats adaptats a les discapacitats dels usuaris.

Moltes felicitats a l’equip professional del centre que fa que dia a dia millori la qualitat de vida del col•lectiu, als usuaris, molts d’ells veterans des de l’obertura del centre, a les famílies i amics que han confiat amb l’entitat durant tots aquests anys. A tots vosaltres, moltes gràcies!

 
 
Consulta les fotografies del centre a les nostres xarxes socials, facebook i twitter.

Comentaris