El Centre de Dia Pere Llonch de MIFAS, a Vilafant, inicia una ruta de transport adaptat pròpia

26/01/2021
MIFAS

L’objectiu de MIFAS és per una banda, aconseguir que totes les persones usuàries del centre puguin anar al Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch MIFAS i seguir fent les seves activitats d’ocupació terapèutica, i per l’altra, combatre l’aïllament social.

En els darrers mesos, i a causa del COVID, diversos operadors de transport adaptat de la comarca de l’Alt Empordà han eliminat o reduït rutes deixant sense transport i per tant sense tenir accés a assistir al Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch de Vilafant, a diverses persones usuàries.

Per resoldre aquesta problemàtica, la Fundació MIFAS ha posat en marxa una nova ruta amb un vehicle propi que fa el recorregut Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, que soluciona el transport a 3 persones. En aquesta nova ruta, hi col·labora el Consell Comarcal del Baix Empordà que assumeix la despesa d’un taxi des de Torroella de Montgrí a Torroella de Fluvià i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà que subvenciona part del cost econòmic.

La resta de persones que assisteixen al centre actualment utilitzen rutes de transport adaptat gràcies al suport de la Fundació Fadir, l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Aquesta mesura implementada per la Fundació contribueix a que persones amb gran discapacitat puguin accedir a un servei de promoció de l’autonomia i disminuir les situacions d’aïllament social causades per les característiques geogràfiques de l’entorn. Tot i això encara queden municipis de la comarca sense possibilitat de ruta accessible fins al centre.


Sobre el Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch MIFAS

El Centre de Dia Pere Llonch, ubicat a Vilafant, està gestionat per la Fundació MIFAS. Ofereix atenció especialitzada a persones amb discapacitat física, orgànica o sensorial, en edat laboral, amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 65% i sense el nivell d’hàbits i habilitats suficients per accedir a un contracte de treball.

Aquesta atenció inclou la realització d'activitats que facilitin, possibilitin o millorin la participació en qualsevol aspecte de la vida domèstica, prelaboral, educativa, cultural i social.

Disposa dels equipaments necessaris per facilitar la intervenció de les següents àrees:

- La promoció de l’autonomia personal.
- El desenvolupament de relacions socials.
- La rehabilitació i la promoció de la salut.
- La promoció de l’ocupació.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

02:09