El 7 d’abril arriba la 3a Cursa Inclusiva de la Selva a Lloret de Mar

02/02/2024
MIFAS

Una activitat adaptada, inclusiva i participativa, que proposarà jocs sensorials i una mostra d’esport adaptat. Tothom hi pot participar com vulgui! T’hi apuntes?

La cursa inclusiva és una activitat de lleure inclusiu, participatiu i comunitari, dinamitzada per MIFAS i organitzada per l’Ajuntament de Lloret de Mar. Consta d’una gimcana en forma de circuit que persegueix els principis del disseny universal.

Com a activitat de lleure educatiu la seva finalitat és divertir-se en grup i té uns valors transversals. Com a activitat inclusiva cerca la participació i interrelació positiva entre persones diverses provinent d’un públic heterogeni. Com a proposta comunitària cerca la participació de diferents entitats i persones que omplin de sentit el fet participatiu i inclusiu, que a més enriqueixin l’activitat amb la seva mirada.

La cursa-gimcana proposa un circuit a superar amb uns handicaps, cadira de rodes o el bastó per a persones amb discapacitat visual (amb els ulls tapats). Les persones que no tenen aquests handicaps experimentaran, breument i en certa mesura, algunes de les dificultats que aquest col·lectiu viu en la seva vida diària.

Com l’activitat és oberta a tothom, hi participaran persones que ja tenen aquesta discapacitat diagnosticada i, per tant, superaran el circuit amb més facilitat. Això també considerant que persones professionals de l’àmbit faran una breu explicació de com utilitzar la cadira i el bastó.

 En l’eix d’animació de la cursa, els participants podran escollir elements per disfressar-se després de cada prova per anar improvisant una disfressa. Al final de la cursa se’ls convidarà de nou a l’escenari per presentar el grup amb un nom i com a comparsa de disfresses. La comparsa transmetrà un breu missatge o paraules resum de l’experiència. Un jurat valorarà la comparsa més divertida i enriquidora la qual rebrà de premi una il·lustració d’una fotografia final que se’ls farà a sobre de l’escenari.

La gimcana també proposarà jocs sensorials i una mostra d’esport adaptat. Tothom hi pot participar com vulgui!

Us convidem a participar com a equip i/o voluntariat de suport en proves i organització! Gràcies!

DIA I LLOC: 7 d'abril a les 11h | Plaça Pere Torrent, Lloret de Mar (arribar-hi a les 10:30h)

Per a més informació:

Josep Bécares: 972 41 40 41 – jbecares@mifas.cat  - Instagram: @grupmifas

Informació addicional