ECOM demana que les eleccions del 14F siguin accessibles per a les persones amb discapacitat física

04/02/2021
MIFAS

ECOM es va reunir ahir amb Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya, per conèixer els protocols del procés electoral i garantir el dret a vot en igualtat d’oportunitats.

Des de MIFAS estem d’acord amb els/les nostres companys i companyes de l’entitat ECOM quan demanen unes eleccions del 14-F accessibles per a persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial, tenint en compte la situació especial que estem vivint amb la pandèmia, i que ara mateix la seguretat és prioritària en tot el procés electoral.

Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya, assegura que tots els col·legis electorals tindran una persona responsable de seguretat que vetllarà perquè tothom pugui exercir el seu dret a vot amb seguretat.

A més, s’estan ultimant els protocols per als centres residencials on es detallaran les mesures de seguretat que caldrà seguir.

Així mateix, Ismael Peña-López ha convidat ECOM a fer-li arribar les condicions necessàries per què les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial puguin exercir el seu dret a vot en igualtat d’oportunitats, amb l’objectiu d’incorporar-les en les comunicacions que s’estan enviant als ajuntaments des de la Generalitat de Catalunya.

ECOM donarà resposta amb l’objectiu d’afavorir que les eleccions siguin accessibles per al col·lectiu a qui representem.

Si vols llegir més informació al respecte, entra AQUÍ.