DIPSALUT dona suport a MIFAS amb quatre ajuts econòmics

11/08/2021
MIFAS

MIFAS ha rebut quatre ajuts econòmics per tirar endavant diferents projectes per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física.

Aquest 2021, Dipsalut ha atorgat diferents subvencions a MIFAS per sufragar part de les despeses de quatre projectes destinats al col·lectiu de persones amb discapacitat.

Un ajut econòmic és per a l’adquisició i adaptació d’un vehicle adaptat per al Centre Ocupacional que MIFAS gestiona a la població de Riudellots de la Selva. En aquest centre hi assisteixen diàriament un total de 70 persones amb gran discapacitat i s’hi ofereix un servei complementari de transport adaptat que fa un recorregut per la ciutat de Girona i rodalies per recollir les persones usuàries al seu domicili o punts de trobada i fins al Centre Ocupacional.

Actualment, el centre disposa de tres furgonetes, una de les quals es donarà de baixa i es substituirà per una de nova que té una capacitat per a 9 persones.

Un altre ajut econòmic és per a l’ampliació i l’adequació de la residència que MIFAS gestiona al barri de Sant Narcís de Girona. Concretament, amb aquesta subvenció s’ha ampliat i adequat la bugaderia, que havia quedat petita faltant espai per poder treballar amb comoditat.  També s’han instal·lat dispositius tecnològics per millorar l’accessibilitat i la comunicació entre el personal i les persones residents.

El tercer ajut es destina a la realització del “Programa de Suport Domiciliari” dirigit a persones amb discapacitat que durant un període de temps limitat necessiten el suport d’una persona per a la realització de les activitats essencials de la seva vida diària com pot ser suport en la higiene personal, anar a comprar, fer la neteja de la llar, entre d’altres). L’objectiu d’aquest servei és per una banda acompanyar a la persona beneficiària en el procés de manteniment de la seva autonomia persona i per l’altra vetllar perquè pugui seguir vivint en el seu domicili promovent el manteniment de la seva xarxa veïnal, evitar l’aïllament social i promoure la seva participació a la societat.

El darrer ajut atorgat per Dipsalut és per al projecte “Promoció de la salut a través de l’activitat física i l’esport” que duem a terme a través del MIFAS Active, el nostre Centre de Salut i Esport, de Girona. A través d’aquest programa es duen a terme tot un seguit d’actuacions per facilitar l’activitat física a les persones amb discapacitat. Aquestes actuacions es fan en tres punts principals: al gimnàs, ubicat al mateix centre i on es disposa d’una sala equipada amb diferents aparells, a través d’esports adaptats tant d’equip on individuals (bàsquet en cadira de rodes, vela, boccia...) i a través de l’escoleta de l’entitat, per a nens i nenes a partir de 8 anys que vulguin iniciar-se en l’esport.

Per a la seva realització, l’entitat compta amb una educadora física esportiva graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport que gestiona totes les activitats. 

Comentaris