Dipsalut atorga dues subvencions a Grup MIFAS

15/02/2018

Amb l’ajut econòmic, MIFAS ha pogut finançar una part de les despeses de la nova sala sensorial al Centre de Dia Pere Llonch de Vilafant i actualitzar els ascensors de la Residència de Girona.

Dipsalut, dins la convocatòria de subvencions per a inversions en equipaments dels centres d’acció social a ajuntaments i entitats sense finalitats lucratives de la demarcació de Girona, ha atorgat dues subvencions al Grup MIFAS, en concret una és per l’Associació i l’altra per la Fundació.

L’aportació econòmica concedida, per una banda, ha estat destinada a posar en funcionament una Sala Sensorial al Centre de Dia Pere Llonch de Vilafant. El seu objectiu és incrementar la qualitat de les activitats terapèutiques que es duen a terme al centre. Amb aquest nou espai, les persones usuàries poden estar exposades a estímuls controlats i així interactuar amb el medi a través de l’estimulació dels seus sentits. La central possibilita la creació de mons interactius personalitzats en funció de les necessitats de cada persona i adaptar-se a diferents objectius terapèutics. A més, tot això es complementa amb d’altres elements que composen la sala com tubs de bombolles, cortina de dutxa de fibra òptica, un llit d’aigua i un ordinador central.

Per l’altra banda, MIFAS ha actualitzat els ascensors de la Residència de Girona. S’han substituït els elements que han sofert un desgast en aquests 14 anys de servei  i alhora, se n’han incorporat de nous  per adaptar-los a la normativa vigent.  Els principals elements que s’han actualitzat són la central hidràulica, els dispositius sonors i visuals i els botons que ara funcionen amb sistema tàctil.

Amb aquestes actuacions, s’ha millorat la qualitat assistencial, garantit la seguretat i incrementat el confort de les persones residents.