'Destí Tromso: Trencant Barreres', projecte guanyador dels premis 'Impulsa Igualdad 2023'

24/11/2023
MIFAS

'Destí Tromso: Trencant barreres' és una experiència de turisme inclusiu duta a terme per un grup de socis i sòcies de MIFAS, amb l’objectiu de reivindicar el dret a viatjar de totes les persones amb discapacitat superant les barreres de l’hivern nòrdic.

El projecte 'Destí Tromso: Trencant Barreres', del nostre programa inclusiu MIFASXperience, ha guanyat en la categoria de Turisme Inclusiu de la 3a Edició dels Premis 'Impulsa Igualdad 2023' (abans PREDIF). Uns premis que tenen com a objectiu compartir el coneixement entre les seves entitats i reconèixer la seva tasca, i que s’han celebrat aquest dijous 23 de novembre de manera telemàtica.

El projecte guanyador, presentat per MIFAS, tracta sobre com les persones participants a un viatge a Tromso, Noruega, van fer front a les dificultats de desplaçar-se en cadira de rodes, des dels trasllats i els seients de l'avió, fins lidiar amb el gel i la neu. Però alhora, van poder comprovar que és possible superar aquestes i totes les barreres amb una bona organització i certa dosi d’improvisació, permetent així, gaudir d’experiències en llocs allunyats i, a priori, poc accessibles.

A partir de llavors, les persones que hi van participar van proposar crear una exposició fotogràfica del viatge amb l’objectiu de donar-li encara més visibilitat. I gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot es va poder elaborar el material per a la primera exposició, que es va inaugurar el passat 1 d’octubre a l’hospital comarcal del municipi. Aquest projecte es planteja com a una exposició itinerant per diferents territoris de la demarcació de Girona, i en espais oberts a la ciutadania per seguir potenciant els drets de les persones amb discapacitat.

Aquesta experiència va ocasionar un gran impacte als mitjans de comunicació, augmentant la visibilitat del col·lectiu, sensibilitzant la societat sobre les barreres arquitectòniques i reivindicant el dret a viatjar de totes les persones, siguin quines siguin les seves circumstàncies.