Curs "Accessibilitat, de la normativa a la pràctica"

14/09/2017

L’Escola Sert del COAC Girona i Grup MIFAS organitzen el Curs Accessibilitat, de la normativa a la pràctica, adreçat a professionals, tècnics municipals i persones que vulguin conèixer i experimentar què vol dir accessibilitat més enllà de la normativa.

Accessibilitat, de la normativa a la pràctica, així és com s’anomena el curs que organitzen l’Escola Sert del COAC de la demarcació de Girona i Grup MIFAS, que es durà a terme del 19 d’octubre al 8 de novembre.  

El curs, format per una jornada teòrica que es durà a terme a la Sala Rafael Masó de la demarcació de Girona del COAC, i per tres jornades pràctiques a les poblacions de Girona, Olot i Figueres, té com a objectiu donar les directrius principals per a una correcta anàlisi de les realitats actuals en temes d’accessibilitat, des de la pròpia normativa vigent, passant  per les realitats particulars segons els diversos graus de mobilitat existents i les seves experiències, fins a arribar a la pròpia experimentació dels assistents al curs en les jornades pràctiques.

PROGRAMA


Jornada teòrica
1. La realitat actual de l’accessibilitat, una necessitat creixent en el parc construït.
2. Breu resum de la Normativa d'aplicació:
2.1. DECRET 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d'aprovació del Codi d'accessibilitat.
2.2. CTE-SUA
2.3. LLEI 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat.
2.4. Apunts del nou decret d’accessibilitat.
3. Anàlisi dels diversos graus de mobilitat. Amb Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, Anna Ma. Guillén, vicepresidenta del Grup MIFAS; i Josep Planiol, vocal de Grup MIFAS.
4. Experiències personals. Amb Albert Carbonell, president del Grup MIFAS i Anna Ma. Guillén, vicepresidenta del Grup MIFAS i Josep Planiol, vocal de Grup MIFAS.

Jornada pràctica
Participació dels assistents al llarg d’un recorregut urbà, utilitzant diversos models de cadires de rodes, per experimentar en pròpia pell les dificultats de mobilitat davant les diferents barreres arquitectòniques del recorregut.

DATES


Jornada teòrica:
Girona:  d’octubre de 2017, de 10 a 14 h. Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Jornades pràctiques:
Olot: dimarts 10 d’octubre de 2017, de 10 a 12 h.
Girona: dijous 26 d’octubre de 2017, de 10 a 12 h.
Figueres: dimecres 8 de novembre de 2017, de 10 a 12 h.

FES LA TEVA INSCRIPCIÓ A TRAVÉS D'AQUEST ENLLAÇ

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

00:57