COCEMFE cancel·la el Programa de Vacances 2020 per a persones amb discapacitat

28/09/2020
MIFAS

La situació d’emergència sanitària derivada de la COVID-19 persisteix, i una de les raons per la presa d’aquesta decisió és perquè aquest programa s’adreça a un col·lectiu de major risc davant el virus.

COCEMFE ha seguit les recomanacions del Govern i de l’IMSERSO a l’hora de prioritzar la salut de les persones amb discapacitat, i després de l’acord amb el Consell de Ministres s’ha vist en la obligació de cancel·lar el Programa de Vacances 2020 per a persones amb Discapacitat.

Aquest acord amb el Consell de Ministres, al·lega que aquesta mesura respon al fet que els programes de turisme i termalisme social de l’IMSERSO s’adrecen a un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. Segons la Comissió dels Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats, “seria una insensatesa que el Govern posi a viatjar a milions de persones grans en aquest moment de la pandèmia”.

Per tant, com COCEMFE depèn d’aquesta subvenció per realitzar el programa de vacances per a persones amb discapacitat física i orgànica, i tenint en compte que entre aquest grup social es troben persones de major risc, ha pres la decisió d’anul·lar tots els torns de turisme per a 2020.