Blanes facilita un aparcament i un espai per a persones amb mobilitat reduïda pels Focs d'Artifici

13/07/2022
MIFAS

S’ha adequat una zona d’aparcament i un espai reservat al Passeig de S’Abanell per poder veure els focs sense obstacles, comptant amb el suport de MIFAS.

Font: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes, a través de la Policia Local, Protecció Civil i els Serveis Municipals ha creat aquets dos espais reservats a tal efecte comptant amb el suport de MIFAS. Es tracta d’un aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i un espai a la platja de S’Abanell que estaran a la seva disposició durant la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que es durà a terme entre el 22 i el 26 de juliol a la població de Blanes.

L’objectiu d’aquests dos punts és que els Focs de Blanes siguin més accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Recinte d’aparcament reservat al costat de l’antic Pavelló d’Esports

L’espai que s’ha reservat perquè puguin estacionar-hi les persones amb mobilitat reduïda és la zona interior del costat de l’antic pavelló d’esports, al Carrer Josep Tarradellas, acotat per un muret baix que la rodeja, amb dues obertures d’accés a peu pla des de la vorera. Amb l’ajuda dels Serveis Municipals, s’han creat dues rampes en aquestes dues obertures, que donen a la vorera adjacent.

Per la seva banda, la Policia Local ha reservat tot l’espai amb la senyalització on s’indica que només poden estacionar-hi persones amb vehicles que disposen de l’acreditació de mobilitat reduïda. Cal recordar que, a banda d’aquesta zona específica, totes les persones amb aquesta tarja d’aparcament permès poden estacionar tant a les zones blaves com als espais que ja hi ha habilitats a tal efecte.

Espai Reservat per veure els focs al Passeig de S'Abanell

Es tracta del tram del Passeig de S’Abanell que hi ha a tocar de la Plaça dels Països Catalans. L’emplaçament està situat a escassos metres de la zona de llançament del Concurs de Focs, per la qual cosa és un espai privilegiat per poder gaudir de les cinc nits d’espectacles pirotècnics que hi haurà a partir de la setmana vinent. L’espai reservat estarà delimitat amb unes tanques i cartells informatius que indicaran l’exclusivitat. És a dir: només hi podran accedir persones amb mobilitat reduïda. (amb un acompanyant com a màxim).

La zona s’ha considerat la més adequada, perquè està feta com una balconada que dóna sobre la platja, a la sortida de la Riera de la Vall de Burg.

Recordem que enguany es celebra la 50a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, un esdeveniment que omple de pirotècnia el municipi durant cinc nits seguides.


Consulta tota la informació relativa al Focs en aquest enllç: https://focs.blanes.cat/