;

Albert Carbonell no es presenta a les eleccions per a la presidència de Grup MIFAS

26/01/2023
MIFAS

Després de nou anys al capdavant de l’entitat, Albert Carbonell no es presenta a les noves eleccions que tindran lloc el mes d’abril d’enguany.

Avui, en el marc de la celebració de la Junta Directiva de l’entitat, Albert Carbonell, president de Grup MIFAS, ha manifestat la seva intenció de no presentar-se a les eleccions de MIFAS, d’aquest proper mes d’abril, després de 9 anys presidint l’entitat i 3 com a vicepresident.

Albert Carbonell va entrar a la Junta Directiva de l’entitat l’any 2011, com a vicepresident durant el mandat de Pere Tubert. Tres anys més tard, Carbonell va rellevar a Tubert al capdavant de l’entitat fins a dia d’avui. Durant tots aquests anys, Carbonell ha treballat per conservar els orígens de MIFAS, per mantenir la missió, la visió i els valors que perduren des de els inicis de la creació de l’entitat. Posant a la persona al centre de les decisions i lluitant pels drets de les persones amb discapacitat.

Carbonell és un gran coneixedor del col·lectiu de persones amb discapacitat i s’ha implicat en activitats i serveis per a les persones, participant amb taules de treball, en campanyes de defensa del col·lectiu, jornades de sensibilització, diferents projectes socials, entre d’altres activitats. A més, actualment, és President de la Federació ECOM i del Clúster Èxit, vocal de la Taula del Tercer Sector i segon vicepresident del COCARMI.

Carbonell remarca que aquesta decisió no ha estat gens fàcil de prendre, però creu necessària la renovació dels òrgans de govern de les entitats. Alhora, la decisió ve donada també, en certa part, pel cansament ja que “durant els anys de la meva legislatura, el país i la mateixa entitat ha passat per crisis econòmiques, per la Covid i sobretot per una gran inestabilitat política que fa molt difícil poder fer previsions a mig i llarg termini. Aquesta inestabilitat no ha permès, ni a Mifas ni al propi col·lectiu, avançar a prou velocitat cap a una societat més justa i inclusiva”.
Malgrat això, destaca que “MIFAS segueix essent referent del col·lectiu. Compta amb quasi 6.000 persones associades i amb més de 350 persones treballadores. El capital humà de Mifas és molt gran, i cal aprofitar-lo”.

Carbonell es posarà a disposició de la Junta Directiva que sigui escollida en la pròxima assemblea de compromissaris del mes d’abril, amb l’objectiu de seguir treballant per a la defensa i reivindicació dels drets de les persones amb discapacitat, i amb la voluntat de treballar per a un món més inclusiu i accessible per a totes les persones.

Comentaris