Accessibilitat a la comunitat de veïns

02/10/2018

El 4 de desembre de 2017 fou la data límit per a que els edificis d'habitatges fossin accessibles per a les persones amb algun tipus de discapacitat i per a les persones grans de 70 anys.

Les comunitats de propietaris van disposar de quatre anys per substituir les escales del portal per rampes, salvaescales, ascensors o altres dispositius mecànics i elèctrics que facilitessin la mobilitat per les zones comunes, així com a l’entrada i sortida de casa dels veïns.

El Real Decreto Legislativo 2013 diu:

El Real Decreto Legislativo 1/2013, publicado en el Boletín Oficial del Estado el 3 de diciembre de 2013, refunde la Ley General de Derechos de las Personas con Discapacidad y su Inclusión Social. En su Disposición 3a. se establece con fecha límite el 4 de diciembre de 2017 para convertir en accesibles los edificios y las zonas comunes de estos edificios, mediante ajustes razonables y obras razonables que no supongan una carga desproporcionada.

Tot i haver finalitzat el termini per a que totes les comunitats de propietaris compleixin amb els requisits d’accessibilitat universal, és important que els veïns coneguin els seus drets i deures en accessibilitat:

  1. Qualsevol veí amb discapacitat física o més gran de 70 anys pot obligar a reformar un espai comú de l’edifici que no sigui accessible.

  2. Les obres d’accessibilitat són obligatòries per a tots els veïns quan l’import, una vegada descomptades les subvencions o ajudes tècniques, no excedeixi de 12 mensualitats ordinàries de despeses comunes.

  3. Si el cost de l’obra supera les 12 mensualitats s’haurà de convocat una junta de veïns i aprovar-la per majoria, fet que obliga els demés propietaris. Si es vota en contra, els sol·licitants poden pagar la diferència dels diners. La resta de propietaris han de costejar les 12 mensualitats que els hi corresponen.

Si tens algun tipus de discapacitat física o ets major de 70 anys i vols que la teva comunitat sigui accessible, Válida sin barreras disposa de tot tipus de solucions i ajudes tècniques per a la supressió de barreres arquitectòniques: cadires pujaescales, plataformes salvaescales i elevadors de curt recorregut.

  • Trobaràs tota la informació que necessites sobre accessibilitat a: www.validasinbarreras.com
  • A més, Válida sin barreras t’ofereix assessorament tècnic gratuït: 900 414 000
  • Socis Mifas: 10% de descompte en cadires pujaescales, plataformes salvaescales, mini elevadors i en adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

01:22