5 i 6 d’octubre | Debat Societats Integradores i Discapacitat

18/09/2017

L’Institut Guttmann, Biocat i l’Obra Social “la Caixa” organitzen el B. Debate sobre “Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials”, que tindrà lloc els propers 5 i 6 d’octubre al Cosmocaixa de BCN

L'aparició de les noves tecnologies de la informació, i la globalització de l'economia han dut a una transformació social de caràcter estructural: família, treball, educació, informació, ocupació i participació política.

Les noves tecnologies han conduït a models de societat més orientades al ciutadà, on la gestió digital pot permetre-li una major participació en totes les esferes de la vida comunitària.  

Aquests seran els principals temes que es debatran a el B·Debate "Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials", una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", conjuntament amb l'Institut Guttmann i la col·laboració de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB).

L'objectiu és crear un marc de treball en la intersecció dels coneixements de les ciències socials, les tecnologies de la informació i de la comunicació i amb els objectius de:

  • Analitzar les necessitats de les persones amb discapacitat en relació a la seva vida social en aquest nou escenari: drets, empoderament, participació, etc.
  • Debatre com les ciutats obertes i intel·ligents han de ser models de societats integradores, i identificar les oportunitats que poden proporcionar per a les persones amb discapacitat.
  • Identificar i concretar els reptes per a que un nou escenari social sigui realment inclusiu per a les persones amb discapacitat.

Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, participarà en una de les sessions que es durà a terme el dia 6 d’octubre com a expert en Mitjans digitals, infraestructures i serveis accessibles.

Aquí, hi trobareu tota la informació i podreu fer la vostra inscripció.

Comentaris