DINDER CLUB

31/01/2024
Maria del Mar Flórez - Sexòloga

«Dinder Club és una aplicació mòbil que té l’objectiu de connectar persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, ajudant a crear relacions d’amistat i relacions amoroses positives.»

Es va presentar a finals de febrer al Mobile World Congress 2023, però ha estar després del seu llançament aquest darrer desembre que es comença a conèixer i a ser tema de conversa. Precisament perquè han estat vàries les consultes que he rebut al respecte, i valoro molt positivament el recurs, decideixo compartir alguns apunts.

L’escrit del mes anterior el vaig dedicar a l’Assistència Sexual i la necessitat de suport per a algunes persones a l’hora d’explorar el seu cos o mantenir relacions amb algú altre. Però la Sexualitat no  només es defineix per les relacions físiques, recordeu? Una de les seves dimensions també contempla les relacions afectives.

Necessitem relacionar-nos, conèixer gent, establir vincles afectius, tenir experiències, créixer amb elles. A voltes obtenim aquestes vivències a través de persones del nostre entorn immediat, però sovint també necessitem ampliar els cercles en la nostra cerca. Això requereix obrir-se a noves activitats, a moure’s per entorns diferents dels habituals, trencar rutines i inèrcies i sortir de la nostra zona de confort o mon més conegut. Tota una tasca! Val a dir que, actualment, per a bé o per a mal: amb un mòbil i connectivitat tenim accés a força eines que fan viable contactar amb gent nova sense invertir tant temps, desplaçaments,...esforços. No m’aturaré en els pros i contres, senzillament és així.

Ja s’està començant a denunciar l’existència de la bretxa digital, desigualtats amb què es troben una part de la població respecte la utilització de les noves tecnologies que faciliten l’accés a molts drets essencials. En algunes ocasions aquesta es pot superar amb suports i entrenament... Tanmateix, si parlem de Xarxes i de interacció social, ens trobem que augmenta; apareix la discriminació, la no acceptació, la por a la diversitat a la que es respon ignorant o amb comentaris que agredeixen la persona.

Sumem tecnologia a poder accedir a noves relacions i tothom pensem en aplicacions de cites, oi? Que no ofereixen un entorn segur per a ningú, sense excepcions, ho sabem. Però quan son moltes les persones amb discapacitat que expressen haver tingut males experiències, rebuig, manca de respecte i, no ho silenciarem, s’han patit casos d’abús, es fa evident una mancança en aquestes. No hi ha una eina que disminueixi els riscos i  ajudi a poder relacionar-se de manera segura.

Millor dit, «no hi havia».

Perquè l’app Dinder Club neix precisament per a facilitar que persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual puguin tenir les mateixes oportunitats i drets per tenir relacions amb d’altres. I s’ho han pres molt seriosament: Recollint la màxima informació, elaborant-la amb el suport de diferents entitats de la federació Dincat, treballant amb potencials usuaris, procurant l’accessibilitat i creant un sistema de protecció el més acurat possible. És precisament per aquest darrer aspecte que a l’aplicació, que recordem que és gratuïta, es requereix fer el registre a través d’una entitat. Afavorir un entorn segur és un dels seus objectius més importants.

Un projecte valent al què hem de donar rebuda i valor, per innovador i per necessari!

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

23:35