Respecte i tolerància

15/09/2021
Quim Bonaventura

No sabem si la pandèmia ens haurà ajudat a ser millors persones, però en alguns casos això és absolutament fals.

Avui llegeixo al Diari de Girona i també a ELPAÍS (les versions digitals) que un discapacitat és atracat mentre treia diners d'un caixer automàtic i després l'apallissen. Per acabar-ho d'arreglar, els autors ho pengen a internet i en fan mofa a la seva audiència. Aquests fets van passar fa uns dies a la Bisbal de l’Empordà i, després de ser detinguts, el jutge els ha deixat en llibertat en càrrecs. Segurament el vídeo no devia quedar del tot bé. 

No tenim més detalls de la notícia, només el que he llegit a través d'aquests mitjans. Seria una pena que la notícia deixés indiferent a la gent, justament en un moment que es demana respecte i màxima tolerància a les persones que som diferents. No sabem perquè el jutge els ha deixat en llibertat, més que tot perquè els personatges -la notícia diu- de nacionalitat espanyola de 21 i 34 anys, poden tornar-hi. Tampoc sabem si anaven beguts, perquè en aquest país quan vas begut  tens més sort que si vas seré.

Si atropelles a un ciclista i vas begut tens menys problemes que si n'atropelles un altre sense anar amb unes copes de més o col·locat fins a dalt. Poso l'exemple dels ciclistes perquè són fets que hem vist als diaris, però n'hi hauria molts d'altres i a tot arreu. Les persones amb discapacitat som víctimes sovint d'atacs com el que ha passat a la Bisbal i el que demano, com tothom, és respecte, tolerància i justícia ràpida. De vegades penso que seria una llàstima que l'infern no existís.

Comentaris