Estudi d'accessibilitat a Girona

Jo també vull ser client, així és com s’anomena l’estudi que l’any 2013 vam iniciar després d’observar les dificultats amb les que es troben les persones amb mobilitat reduïda per accedir als comerços de proximitat de la ciutat de Girona. L’objectiu del projecte és comprovar i donar a conèixer aquells que són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Així doncs i mitjançant la col·laboració d’alumnes de diferents estudis universitaris de la Universitat de Girona, es va iniciar una primera fase consistent en visitar in situ tots els comerços de proximitat de la ciutat i valorar si són accessibles, practicables (graó de 1-1,5 cm) o inaccessibles. 

El resultat és que de 606 botigues visitades, 82 són practicables, 156 s’hi pot accedir i 368 són inaccessibles. Aquesta primera fase de l’estudi conté establiments comercials d’alimentació, animals, art, botigues ecològiques, carnisseries, complements, discos i partitures, esports, fleques, floristeries, gelateries, il·luminació, llibreries, mobles, mobles de bany, mobles de cuina, pastisseries, peixateries, roba, roba infantil, sabateries i supermercats.

El primer semestre del 2015, s’ha realitzat una segona fase en què s’han visitat 633 establiments dels quals 171 són accessibles, 39 s’hi pot accedir i 423 són inaccessibles.

Els establiments visitats han estat farmàcies, perruqueries, agències de viatge, electrodomèstics, telefonia, òptiques, bancs i caixes, gestories, assessories, dentistes, estètiques, estancs, ferreteries, fotografia, joguines, joieries, perfumeries i ortopèdies.