29/09/2011

La selecció espanyola femenina de Bàsquet en Cadira de Rodes fa el cinquè lloc a l'europeu

La jugadora del FC Girona MIFAS Esplais, Lídia Campsolinas, formava part de l’equip nacional. Del 8 al 18 de setembre s’ha celebrat a Nazareth (Israel) el
Campionat d’Europa de bàsquet en cadira de rodes.

La jugadora castellonina del Girona FC MIFAS Esplais, Lídia Campsolinas, hi ha participat formant part de la selecció espanyola femenina. Aquest equip viatjava a terres palestines buscant la classificació per a la paraolimpíada de Londres 2012. Finalment, l’absoluta femenina amb un cinquè lloc s’ha quedat a les portes del somni olímpic. Alemanya, Holanda, Anglaterra i França són els països europeus que han obtingut el bitllet per a representar al vell continent en els propers Jocs. Per Campsolinas l’experiència en aquest Europeu “ha estat molt positiva des del punt de vista esportiu i humà. Per una banda, he pogut veure l’alt nivell de les noies d’algunes seleccions –ja que a les nostres lligues ens toca jugar amb els nois i sovint no disposem de massa minuts de joc- i per l’altra, m’he hagut d’espavilar a seguir un rol dins l’equip que no té res a veure amb el que habitualment tinc a la competició amb MIFAS.”

Campsolinas en aquest Europeu ha jugat una mitjana de 10 minuts per partit condicionada per la seva puntuació de 4,5. La cinquena posició la valora de forma positiva tot i no haver assolit l’objectiu de la classificació: “Quan vam perdre contra França i ja sabíem que no hi havia cap possibilitat de classificar-nos, tothom es va desmoralitzar molt però al cap d’unes hores quan ho penses fredament veus que una cinquena posició és un gran resultat. Heu de pensar que Alemanya aquest estiu ha fet una gira a EEUU preparant la competició, les noies d’Anglaterra tenen una beca per estudiar i entrenar durant tot l’any en un centre d’alt rendiment, les franceses han fet concentracions un cop al mes….i nosaltres ens hem entrenat cadascuna pel seu compte durant el mes d’agost i ens vam trobar cinc dies abans de marxar a Israel a Guadalajara per entrenar juntes”.
En aquests moments la IWBF està estudiant la possibilitat d’organitzar a principis del 2012 una preparaolimpíada que es convertiria en una repesca dels equips dels 5 continents que s’han quedat a les portes de la classificació. Aquesta notícia, encara per confirmar, podria convertir-se en una nova oportunitat per a la selecció espanyola femenina de cares a ser present a Londres 2012. Per cert, els que sí hi seran són els nois de l’absoluta masculina que després de fer un Campionat d’Europa molt irregular s’han penjat el bronze.