07/12/2011

El Girona no ha pagat ni un euro a MIFAS pel patrocini de l'equip de bàsquet en cadira de rodes

Pere Tubert, president de l'entitat, admet estar "molt emprenyat" després que ni tans sols s'hagi arribat a firmar un contracte que primer havia de ser de 20.000 euros i després van reduir a 12.000 a través del Tots Som Girona.

El passat 5 d'agost, el Girona FC feia una roda de premsa conjunta amb el Mifas Esplais, la Diputació i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per anunciar que l'històric equip de bàsquet en cadira de rodes faria el salt a Divisió d'Honor B de la mà del club de futbol i del projecte Tots Som Girona. Gairebé mig any més tard, les bones paraules se les ha emportat el vent i Mifas no ha rebut ni un sol euro d'un acord de patrocini (20.000 euros) que es va pactar, i anunciar en aquella roda de premsa, però que ni tan sols s'ha arribat mai a posar per escrit en un contracte firmat. "Estic molt emprenyat. És una irresponsabilitat molt gran, per no dir un altra altra paraula molt més grossa que no es pot publicar", explicava ahir el president de Mifas, Pere Tubert, que va detallar la llarga llista de problemes amb què s'han trobat a l'hora de tractar amb el club de Montilivi que després d'aconseguir que Mifas acceptés una rebaixa, dels 20.000 euros es va passar a 12.000, els ha seguit donant llargues per evitar complir l'acord.
"Amb la persona que suposadament hi posa els diners (Josep Delgado) no s'hi pot parlar i nosaltres sempre hem tingut els contacte amb el senyor Torrecillas. Però darrerament ni tant sols s'han presentat a les reunions". Tubert estava ahir molt molest amb una situació que, a dia d'avui, posa en perill la continuïtat de l'únic club català de bàsquet en cadira de rodes que juga a Divisió d'Honor. El club, que juga el seus partits com a local a Castelló d'Empúries, es va decidir a fer el salt a l'elit amb un pressupost de 75.000 euros que pensaven cobrir amb l'ajuda del patrocinador principal (Girona FC i per això juguen amb el nom i els colors dels de Montilivi), les ajudes de la Diputació i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i els fons que preveien recaptar a través d'una campanya de donacions. El principal problema, però, és que els diners del patrocini del Girona ni han començat a arribar ni sembla que ho hagin de fer en breu. "Sense contracte estem desemparats, però nosaltres confiem en la paraula donada. Fa trenta anys que tenim equips de bàsquet i sempre hem complert amb la nostra paraula", apuntava ahir un Tubert que, al llarg dels últims mesos, ha vist com les bones paraules de l'estiu no han tingut cap conseqüència concreta. L'arribada del contracte es va anar endarrerint i, fins i tot, fa unes mesos des del Montilivi, sempre ja a través del director general Joaquim Torrecillas, es va dir a Mifas que la quantitat de 20.000 euros s'havia de reduir a 12.000. "Nosaltres vam acceptar, perquè veiem com s'estava reduint a tothom (Uni Girona i Sant Josep), però llavors ens van dir que haviem de firmar amb una entitat, Tots Som Girona, presidida per un senyor Daniel Sambola a qui no hem vist mai, i de la qual tampoc ens han convidat mai a formar-ne part perquè el Tots es deu referir a tothom menys els minusvàlids", desgrana Tubert abans de rematar-ho deixant clar que "el contracte que ens van acabar passant no es podia firmar i, últimament, quan hem quedat per parlar-ne no s'han presentat a les reunions".