02/01/2012

Diferència de barems entre comunitats a l'hora d'establir el grau de discapacitat

L'Associació Mifas denuncia que hi una "diferència de barems" entre comunitats autònomes a l'hora d'emetre el reconeixement del grau de discapacitat.

Segons el vicepresident de l'entitat, Albert Carbonell, això crea un "greuge comparatiu" entre territoris en l'emissió d'ajudes com les de la llei de la dependència. "No sempre es fa servir la mateixa mesura, i això implica que hi hagi diferències entre els discapacitats", lamenta Carbonell en aquest sentit. El vicepresident de Mifas considera que Catalunya és "molt rígida" amb les prestacions, i tot i que "és bo que ho sigui, també cal veure com ho fan la resta de comunitats", reflexiona Carbonell.

"Caldria que hi hagués un full de ruta o valoracions molt marcades" a l'hora d'establir el grau de discapacitat per garantir que afectats de diferents comunitats "tinguin la mateixa valoració", subratlla en una entrevista a l'ACN el vicepresident de Mifas, entitat que representa les persones amb discapacitat física de les comarques gironines.

Així mateix, Carbonell fa una crida a la Generalitat perquè no disminueixi els ajuts econòmics cap a la "població més feble, que és la que sempre rep". En aquest sentit, el vicepresident de Mifas demana que es mantinguin les prestacions com la de la PUA, per a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%. Si les persones amb problemes de mobilitat no reben les subvencions s'hauran de replantejar adaptar els vehicles o els habitatges, i "això implica menys qualitat de vida", alerta Carbonell.