10/12/2010

Col·laboració entre MIFAS i l'AMARG

L’Associació Minusvàlids Físics Associats, més coneguda per MIFAS, i l’Associació de Malalts Renals Girona, l’AMARG, han arribat a un acord de col•laboració en l’àmbit dels tràmits per a l’obtenció del reconeixement de minusvalidesa.

L’Associació Malalts Renals Girona (AMARG), fundada l’any 1978 és una associació sense ànim de lucre que està activa a les comarques de Girona. Els seus objectius són: Atendre els malalts renals (trasplantats o no), familiars i amics que a causa de la fallida dels ronyons han vist alterada la seva vida; donar a conèixer les malalties renals, la seva prevenció i el seu tractament; sensibilitzar l’opinió pública per aconseguir la donació de ronyons per al trasplantament i així estalviar als malalts renals les sessions de diàlisi de les quals depèn la seva vida.

Cal saber que la insuficiència renal crònica està reconeguda com a minusvalidesa orgànica amb un grau del 66% si la persona ha rebut, mitjanaçant trasplantament, un ronyó de donant que funicioni i, per tant, no ha de fer més diàlisi.

Sempre que es tracti d’un soci de l’AMARG amb alguna minusvalidesa d’aquest tipus o de qualsevol altre, MIFAS l’ajudarà en l’obtenció del reconeixement de la minusvalidesa i també li ofereix la possibilitat de fer-se soci d’aquesta entitat.
D’altra banda, l’AMARG es compromet a acollir com a soci a totes aquelles persones de MIFAS que tinguin alguna malaltia de ronyons, tinguin un amic o familiar afectat per una malaltia renal o senzillament vulguin ser socis col•laboradors.