Accions de Sensibilització

Duem a terme activitats de sensibilització sobre discapacitat física, orientada a joves dels centres educatius de la demarcació de Girona. L’objectiu és donar a conèixer els diferents àmbits de la diversitat funcional i les seves conseqüències en la vida diària.

Activitats dirigides als alumnes de 3r i 4t d’ESO:

- Esport amb cadires de rodes:  Explicació sobre diferents esports adaptats i pràctica de bàsquet amb cadira de rodes al pati del centre. 

- Barreres arquitectòniques i discapacitat: Xerrada sobre la discapacitat física de manera interactiva amb els alumnes i itinerari pel centre per descobrir les barreres arquitectòniques que es troba una persona amb discapacitat en la seva vida quotidiana.  

- No et frenis la vida: xerrades sobre accidents de trànsit per compartir l’experiència viscuda d’una persona afectada per un accident; els canvis en la seva vida, èxits i obstacles. Debat dinàmic amb els alumnes.

Activitat dirigida als alumnes de primària i primer cicle d’ESO:

- Gimcana Inclusiva: Joc per descobrir, a nivell sensorial, les dificultats de viure amb una discapacitat física i un itinerari pel centre per experimentar què suposa ser usuari/a d’una cadira de rodes.  

Les xerrades duren aproximadament una hora i mitja i normalment es fan a un grup / classe de 25/30 alumnes.